KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekty

KARTKA DLA POLSKI 2020 - projekt eTwinning

KARTKA DLA POLSKI 2020 / POSTCARD FOR POLISH INDEPENDENCE DAY 2020 Nauczyciele z danego kraju biorący udział w projekcie: ALBANIA (5), GRUZJA (4), POLSKA (64), PORTUGALIA (3), REPUBLIKA MOŁDAWII (2), SERBIA (1), TUNEZJA (1), TURCJA (9), UKRAINA (4), WŁOCHY (1)

Ogólnopolski Projekt Edukacyjny „Eko ludek”

  Ogólnopolski Projekt Edukacyjny „ Eko Ludek” jest zwróceniem uwagi na potrzebę budowania świadomości obowiązku dbania  o środowisko w jakim żyjemy. Projekt jest zgodny z obowiązującą Podstawą Programową Wychowania Przedszkolnego.  Realizacja zaplanowana jest od  wrześni...

projekt eTwinning COSMIC CHALLENGE

Zakończyliśmy realizację projektu ET Łącz Kropki, za który otrzymaliśmy Krajową Odznakę Jakości. Czas na kolejne WYZWANIA. Tym razem będzie to projekt Cosmic Challenge Kosmos, gwiazdy i planety. Projekt będzie realizowany w okresie październik - listopad. Koordynatorzy projektu to Małgorzata Ira, Beata Michałek.

Krajowa Odznaka Jakości

Odznaka Jakości jest przyznawana wybitnym projektom eTwinning i wskazuje osiągnięcie określonego krajowego i europejskiego standardu. Odznaka Jakości jest przyznawana jako: Krajowa Odznaka eTwinning oraz Europejska Odznaka eTwinning.

PROJEKT eTwinning ŁĄCZ KROPKI

PODSUMOWANIE PROJEKTU. ZA NAMI PIERWSZY PROJEKT I ZAKOŃCZONE ZADANIA. DZIĘKI WSPÓŁPRACY Z NAUCZYCIELAMI Z CAŁEGO KRAJU UDAŁO NAM SIĘ PRZEŻYĆ PIĘKNĄ PRZYGODĘ. MYŚLĘ, ŻE ZA ROK PONOWNIE PODEJMIEMY SIĘ TEGO WYZWANIA, A ŚWIĘTOWANIE DNIA KREATYWNOŚCI, ODWAGI I ZABAWY NA STAŁE WPISZE SIĘ W KALENDARZ IMPREZ SZKOLNYCH.

Projekt eTwinning Święta Dziwne i Nietypowe

Miesiąc pracy za nami a My już mamy się czym pochwalić. Zrealizowaliśmy mnóstwo zadań, a kolejne przed nami. Zakończyliśmy realizację wyzwania Dzień Kropki, przed nami w najbliższym czasie Dzień Spadającego Liścia oraz Dzień Drzewa.

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KROPKI

15 września świętujemy Dzień Kropki - dzień związany z kreatywnością, działaniem twórczym, inspirowaniem i odkrywaniem talentów, które drzemią w każdym z nas. Świętować możemy na różne sposoby, a kropka to tylko początek. Zapraszamy również na strony projekty eTwinning ŁĄCZ KROPKI oraz ŚWIĘTA DZIWNE I NIETYPOWE.

Projekty eTwinning 2020/2021

To będzie rok programów, projektów i innowacji. Rozpoczynamy przygodę z eTwinning. Nawiązujemy nowe znajomości, doskonalimy się, realizujemy wspólne wyzwania. Próbujemy swoich sił w europejskiej sieci współpracy nauczycieli.

PROJEKT eTwinning ŚWIĘTA DZIWNE I NIETYPOWE

W dniu 22.07.2020 roku Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy w Radomsku założył projekt eTwinning Święta dziwne i nietypowe. W dniu założenia do projektu przystąpiły 4 szkoły z Polski oraz 1 szkoła z Turcji. Tym samym projekt stał się projektem międzynarodowym. TRZYMAJMY KCIUKI.

PROJEKT eTwinning ŁĄCZ KROPKI

W dniu dzisiejszym Nasza placówka dołączyła do projektu ŁĄCZ KROPKI! Razem z innymi nauczycielami z całej Polski weźmiemy udział w Naszym pierwszym projekcie eTwinning.

Polskę Tworzymy My. Projekt współfinansowany przez Fundację Santander program „Bank Ambitnej Młodzieży”.  Kreatywna edukacja - podróż w świat literatury i sztuki. Projekt współfinansowany przez Fundację Santander program „Bank Dziecięcych Uśmiechów”. ...

Projekty edukacyjne realizowane w roku szkolnym 2019/2020

Mali detektywi. Jakie tajemnice kryje świat wokół nas? Projekt organizowany przez Fundację Uniwersytet Dzieci.

Komunikat - stacjonarne funkcjonowanie placówki

Od 30 listopada 2020 roku w SOSW im. ks. Jana Twardowskiego w Radomsku zostaje przywrócone nauczanie stacjonarne. Tym samym informujemy, że zajęcia dydaktyczno - wychowawcze oraz specjalistyczne będą realizowane na terenie placówki.

Krajowa Odznaka Jakości

Miło nam poinformować, że otrzymaliśmy Krajową Odznakę Jakości za realizację projektu eTwinning Kartka dla Polski 2020, którego celem było wspólne świętowanie obchodów 102 - lecia Odzyskania przez Polskę Niepodległości. Dziękujemy uczniom i rodzicom, za zaangażowanie i wspólną realizację zadań projektowych.

Konkurs plastyczny na Dzień Praw Dziecka 2020

Drodzy Uczniowie, w związku, ze zbliżającym się Ogólnopolskim Dniem Praw Dziecka, obchodzonym corocznie 20 listopada, Rzecznik Praw Dziecka ogłasza konkurs dla wszystkich szkół podstawowych i ponadpodstawowych na najciekawsze prace plastyczne o tematyce związanej z prawami dziecka.

KOMUNIKAT

10.11.2020
KOMUNIKAT

KOMUNIKAT

10.11.2020

Dyrektor SOSW im. ks. Jana Twardowskiego w Radomsku informuje, że 12 listopada oraz 13 listopada 2020 roku są dniami wolnymi od zajęć dydaktyczno - wychowawczych.

Niepodległa do hymnu 2020

  Obchody niepodległości KALENDARZ OFICJALNYCH OBCHODÓW STULECIA ODZYSKANIA PRZEZ POLSKĘ NIEPODLEGŁOŚCI.   Źródło: https://niepodlegla.gov.pl/aktualnosci/niepodlegla-do-hymnu-2020-dolacz-do-akcji/   idź do...