KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekty

Projekt eTwinning Święta Dziwne i Nietypowe

Miesiąc pracy za nami a My już mamy się czym pochwalić. Zrealizowaliśmy mnóstwo zadań, a kolejne przed nami. Zakończyliśmy realizację wyzwania Dzień Kropki, przed nami w najbliższym czasie Dzień Spadającego Liścia oraz Dzień Drzewa.

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KROPKI

15 września świętujemy Dzień Kropki - dzień związany z kreatywnością, działaniem twórczym, inspirowaniem i odkrywaniem talentów, które drzemią w każdym z nas. Świętować możemy na różne sposoby, a kropka to tylko początek. Zapraszamy również na strony projekty eTwinning ŁĄCZ KROPKI oraz ŚWIĘTA DZIWNE I NIETYPOWE.

Projekty eTwinning 2020/2021

To będzie rok programów, projektów i innowacji. Rozpoczynamy przygodę z eTwinning. Nawiązujemy nowe znajomości, doskonalimy się, realizujemy wspólne wyzwania. Próbujemy swoich sił w europejskiej sieci współpracy nauczycieli.

PROJEKT eTwinning ŚWIĘTA DZIWNE I NIETYPOWE

W dniu 22.07.2020 roku Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy w Radomsku założył projekt eTwinning Święta dziwne i nietypowe. W dniu założenia do projektu przystąpiły 4 szkoły z Polski oraz 1 szkoła z Turcji. Tym samym projekt stał się projektem międzynarodowym. TRZYMAJMY KCIUKI.

PROJEKT eTwinning ŁĄCZ KROPKI

W dniu dzisiejszym Nasza placówka dołączyła do projektu ŁĄCZ KROPKI! Razem z innymi nauczycielami z całej Polski weźmiemy udział w Naszym pierwszym projekcie eTwinning.

Projekt eTwinning Święta Dziwne i Nietypowe

Miesiąc pracy za nami a My już mamy się czym pochwalić. Zrealizowaliśmy mnóstwo zadań, a kolejne przed nami. Zakończyliśmy realizację wyzwania Dzień Kropki, przed nami w najbliższym czasie Dzień Spadającego Liścia oraz Dzień Drzewa.

15 września MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KROPKI

UCZNIOWIE SOSW RAZEM Z INNYMI UCZNIAMI NA CAŁYM ŚWIECIE ŚWIĘTOWALI DZIEŃ KROPKI. W RAMACH PROJEKTÓW ETWINNING REALIZOWANO ZADANIA RAZEM Z PARTNERAMI PROJEKTU ŁĄCZ KROPKI ORAZ ŚWIĘTA DZIWNIE I NIETYPOWE.

Poradnik „Bezpieczna szkoła. Zagrożenia i zalecane działania profilaktyczne w zakresie bezpieczeństwa fizycznego i cyfrowego uczniów”

Ministerstwo Edukacji Narodowej, we współpracy z organizacjami pozarządowymi, innymi resortami i instytucjami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo, przygotowało poradnik przeznaczony dla dyrektorów szkół, nauczycieli, rodziców i uczniów.

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KROPKI

15 września świętujemy Dzień Kropki - dzień związany z kreatywnością, działaniem twórczym, inspirowaniem i odkrywaniem talentów, które drzemią w każdym z nas. Świętować możemy na różne sposoby, a kropka to tylko początek. Zapraszamy również na strony projekty eTwinning ŁĄCZ KROPKI oraz ŚWIĘTA DZIWNE I NIETYPOWE.

PROCEDURY ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA W SOSW

Procedury zapewnienia bezpieczeństwa w związku z organizacją zajęć w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Radomsku zgodnie z wytycznymi Ministra Zdrowia, Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Edukacji Narodowej.