KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

PROJEKT eTwinning

O projekcie

Projekt przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży w wieku 5 -18 lat; Tym razem dzieci będą poznawały nietypowe święta polskie i nie tylko. Podczas zajęć stwarzane będą dla dzieci sytuacje sprzyjające aktywizowaniu myślenia, rozwijania ich aktywności twórczej? nie tylko językowej, ale również plastycznej. Założeniem niniejszego programu jest rozwijanie u dzieci przede wszystkim umiejętności logicznego myślenia i wyobraźni przestrzennej. W treści wprowadzające różnorodną tematykę i problemy współczesnego świata dotyczące ochrony środowiska, można bardzo łatwo wpleść zajęcia z zakresu każdej edukacji, połączyć z funkcjonowaniem społecznym, kreatywnością czy edukacją językową. Na koniec przedstawimy relacje z naszych działań. Będziemy kontaktować się ze sobą poprzez strony twinspace, wspólnie utworzymy wakelet lub padlet.

CELE

  • rozwój spostrzegawczości, wyobraźni, kojarzenia i logicznego myślenia;
  • rozwój manualny oraz wzrokowo- ruchowy zwłaszcza motoryka mała;
  • kształtowanie umiejętności społecznych i kompetencji miękkich (współpraca w parach, w grupie);
  • trening pamięci;
  • odczuwanie radości i zadowolenia z pokonywania trudności;
  • nabywanie umiejętności radzenia sobie w sytuacjach trudnych;
  • rozbudzanie inwencji twórczej i kreatywności.

POSTĘP DZIAŁAŃ

  • poznajemy partnerów;
  • tworzymy listę pomysłów – zadania do współpracy;
  • zbieramy materiały, które mogą być pomocne podczas świętowania;
  • organizujemy szkolne wydarzenia;


PROPOZYCJA PODEJMOWANYCH WYZWAŃ (I sem.):

  • 15 września Międzynarodowy Dzień Kropki – święto kreatywności, odwagi i zabawy
  • 1 października Międzynarodowy Dzień Muzyki
  • 4 października Światowy Dzień Zwierząt
  • 10 października Światowy Dzień Drzewa
  • 12 października Dzień Bezpiecznego Komputera
  • 25 października Światowy Dzień Makaronu
  • 10 listopada Dzień Jeża
  • 22 listopada Dzień Kredki
  • 3 grudnia Międzynarodowy Dzień Osób Niepełnosprawnych
  • 15 grudnia Dzień Herbaty
  • 29 stycznia Dzień Składanki i Łamigłówki oraz Międzynarodowy Dzień Puzzli itd.

W każdym miesiącu jedno WYZWANIE do realizacji.

  • przygotowujemy relacje;
  • dzielimy się wrażeniami.

SPODZIEWANE REZULTATY

Uczniowie zdobędą konkretne umiejętności. Wspólnie stworzymy tematyczne kolekcje wakeleta, prezentacje, książeczki.
Będziemy tworzyć w przestrzeni twinspace.

 

Potwierdzenie rejestracji projektu: https://live.etwinning.net/files/live/projects/3/93/493/224493/pdf/b215473bb414f9a3_project_pl.pdf