KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

projekt eTwinning Montessori Workshop

Rozpoczynamy kolejną przygodę z eTwinning. Tym razem będzie to edukacja w duchu Marii Montessori. „Edukacja nigdy więcej nie powinna być w głównej mierze przekazywaniem wiedzy, ale musi przyjąć nową formę, szukając uwolnienia dla ludzkich możliwości”. Dr Maria Montessori

SENSORYCZNY PIĘKNY ŚWIAT

W Naszej Szkole rozpoczęły się cykliczne zajęcia z rehabilitacji i sensoryki pt. ,,Sensoryczny Piękny Świat”. Pomysłodawcą i prowadzącą zajęcia dodatkowe jest mgr Małgorzata Masiarek.   Pierwsze zajęcia polegały na stworzeniu ścieżki ,,Bosych Stóp".  Wspólnie wykorzystaliśmy dary "Pani...

WYSTAWA "RODZINA BOGIEM SILNA"

W dniu 9 września 2021 uczniowie klasy 1c/3h oraz 3d Szkoły Przysposabiającej do Pracy wraz z opiekunami: Elżbietą Woźniak i Katarzyną Urban - Taraszkiewicz odwiedzili Miejską Bibliotekę Publiczną w Radomsku. Młodzież zapoznała się z nowo otwartą wystawą zatytułowaną „Rodzina Bogiem silna”, przygotowana prz...

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KROPKI 2021

PO RAZ DRUGI UCZNIOWIE NASZEJ SZKOŁY UCZESTNICZĄ W MIEDZYNARODOWYM PROJEKCIE: kreatywności, uświadamiania talentów, budowania wiary we własne możliwości. TO DZIEŃ, który ma przypomnieć nauczycielom, że: należy doceniać starania uczniów, trzeba chwalić nawet za najmniejszy postęp, powinno się DOCENIAĆ, a nie OCENIAĆ.

Uprzejmie informuję, że na stronie BIP Starostwa Powiatowego w Radomsku  znajdują się informacje i druk żądania zapewnienia dostępności cyfrowej. Informacja o przetwarzaniu danych osobowych   Żądanie zapewnienia dostępności cyfrowej   Każdy ma prawo wystąpić do podmiotu publicznego z żądaniem z...

KOMUNIKAT

31.08.2021

KOMUNIKAT

31.08.2021

ORGANIZACJA ZAJĘĆ W DNIACH 2, 3 i 6 WRZEŚNIA.

Drodzy Uczniowie, Szanowni Rodzice i Nauczyciele, informujemy, że rozpoczęcie nowego 2021/2022 roku szkolnego odbędzie się w następującym porządku:   9.00 – klasy I – III SPS 10.30 – klasy IV – VIII SPS 12.00 – SSPP   Ze względu na prowadzone prace inwestycyjne w SOSW...

Szanowni Państwo, informuję, że od dnia 6 września 2021 roku wchodzi w życie art. 5 ust. 2 ustawy o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1062) zgodnie, z którym: „W przypadku, gdy podmiot inny niż podmiot publiczny realizuje, na podstawie umowy zawa...

JA I MOJA RODZINA - INFORMACJA O KONKURSIE

JA I MOJA RODZINA   „Wielu ludzi zdaje się zapominać o prawdziwym znaczeniu rodziny. Koncentrują się na karierze, zdobywaniu bogactwa i sławy – bliskich pozostawiając samym sobie. Miłość ograniczają do kilku słów skreślonych pospiesznie na urodzinowej karcie z życzeniami. A przecież żaden su...

W ramach INNOWACJI PEDAGOGICZNEJ „Szkolne laboratorium. Czas na eksperyment” 15.06.2021 roku odbyły się Warsztaty medlarskie dla dwóch grup internackich, II autystycznej i IV koedukacyjnej. Uczestnicy po uprzednim przygotowaniu warsztatu pracy, nazbieraniu płatków kwiatów i zgromadzeniu...