KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

KOJ ZA PROJEKT KLUB MŁODZIEŻOWY MAŁE RZECZY - AKTYWNIE I TWÓRCZO

Uczniowie klasy IB/IIE/IIIA SSPP oraz Piotr z klasy 8 realizowali od drugiego półrocza projekt: KLUB MŁODZIEŻOWY „MAŁE RZECZY”- aktywnie i twórczo/MAŁE RZECZY YOUTH CLUB - actively and creatively. Jego istotą był rozwój zainteresowań( muzycznych i plastycznych), edukacyjnych, prozdrowotnych i społecznych.

Strzał w dziesiątkę z MOSiR-em

9 czerwca wychowankowie grupy IV koedukacyjnej wybrali sie pod opieką pani Moniki na zajęcia łucznictwa prowadzone przez instruktora Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. Dzieci wysłuchały uważnie wskazówek pana Artura Kwiatkowskiego dotyczące bezpieczeństwa i właściwej postawy podczas oddawania strzału. Poznał...

KOJ ZA PROJEKT PUPPET FEST

Nauczyciele z danego kraju biorący udział w projekcie: ARMENIA (1), BUŁGARIA (1), POLSKA (1), RUMUNIA (4), TURCJA (10), UKRAINA (1)

KOJ ZA PROJEKT ŻYJ W SPOSÓB ZRÓWNOWAŻONY

Nauczyciele z danego kraju biorący udział w projekcie: ALBANIA (4), ARMENIA (1), BUŁGARIA (2), CHORWACJA (28),GRECJA (2), LITWA (2), MACEDONIA PÓŁNOCNA (1), POLSKA (6), RUMUNIA (4), SŁOWACJA (1), SŁOWENIA (1), TUNEZJA (1),TURCJA (7), UKRAINA (3), WŁOCHY (5)

KOJ ZA PROJEKT NATURA TO MOJA KULTURA/NATURE IS MY CULTURE

Nauczyciele z danego kraju biorący udział w projekcie: GRUZJA (1), POLSKA (15), RUMUNIA (1), TURCJA (3), UKRAINA (1)

Warsztaty zdrowego odżywiania - sałatka owocowa

Wychowankowie internatu wzięli udział w warsztatach zdrowego odżywiania, które przygotowali dla nich opiekunowie sekcji ekologicznej. Dzieci dowiedziały się o wartościach odżywczych owoców oraz ich walorach smakowych. Pierwszym etapem pracy były przygotowania - dokładne umycie rąk i owoców. Następn...

DZIEŃ DZIECKA

01.06.2021
DZIEŃ DZIECKA

DZIEŃ DZIECKA

01.06.2021

"Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba."  Algernon Charles Swinburne Kochani Uczniowie!   Jak co roku, 1 czerwca w wielu krajach świata obchodzony jest Dzień Dziecka. I choć wielu z Was już nie jest dziećmi w dosłownym znaczeniu, dla nas - Waszych rodziców, opiekunów, wychowawców ...

Międzynarodowy Dzień Królewny

"Kalendarz Świąt Dziwnych i Nietypowych" podaje, że 25 maja świętujemy Międzynarodowy Dzień Królewny -najpopularniejszej bohaterki bajek i baśni.  Z tej okazji uczniowie kasy 1c/2c SSPP wybrała się do Miejskiej Biblioteki Publicznej Filia nr 3, gdzie odbyły się zajęcia pod  hasłem „Królewn...

Marsz po zdrowie

25.05.2021 r. odbył się I Internacki Marsz Nordic Walking. Nordic Walking to technika maszerowania z kijkami, której zalety to m. in. poprawa kondycji, odciążenie kręgosłupa, stawów i utrata kalorii. Wychowankowie pod opieką wychowawców w miłej atmosferze przemarszowali ponad 10.000 kroków. ...

ETM 2021 w klasie 1a 2a 3a zet

Recykling jest OK! To wydarzenie zorganizowane w Naszej Placówce w ramach Europejskiego Tygodnia Młodzieży 2021 - obchodzonego w Tym roku pod hasłem NASZA PRZYSZŁOŚĆ W NASZYCH RĘKACH.