KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

POWRÓT DO SZKOŁY ZAKOŃCZENIE FERII ZIMOWYCH

Informujemy, że od 18 stycznia 2021 roku w SOSW im. ks. Jana Twardowskiego w Radomsku zajęcia dydaktyczno - wychowawcze oraz specjalistyczne będą realizowane na terenie placówki w trybie staconarnym.

Święta nieTypowe - projekt eTwinning

Po feriach rozpoczynamy realizację kolejnego projektu eTwinning Święta nieTypowe. Projekt będzie realizowany od stycznia do czerwca 2021 roku. Cele projektu to m.in. rozwijanie kreatywności oraz umiejętności TIK. Zaczynamy konkursem na logo projektu, a następnie 29 stycznia organizacją Dnia Składanki i Łamigłówki ...

Nasze Krajowe Odznaki Jakości

 blog:  SOSW RADOMSKO - projekty eTwinning W ramach programu eTwinning w SOSW w Radomsku od września br. zrealizowano 5 projektów, które zostały nagrodzone Krajową Odznaką Jakości. Przygoda z eTwinning jest fascynująca i dla nauczycieli, uczniów, a w naszym przypadku również dla ...

ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia Dyrekcja SOSW w Radomsku całemu Gronu Pedagogicznemu, wszystkim Pracownikom Administracji i Obsługi, Emerytom, Wspaniałym Uczniom i ich Rodzicom, wszystkim naszym Przyjaciołom i Dobroczyńcom składa najszczersze życzenia spokoju, radości ...

Podsumowanie projektu eTwinning Święta Dziwne i Nietypowe

W ramach realizacji projektu uczniowie wykonali szereg wspólnych działań z wykorzystaniem nowoczesnych technologii. We współpracy partnerskiej powstały prezentacje, filmy, kolaże ze zdjęć i prac uczniów, quizy, avatary - opracowane dzięki nowoczesnym technologiom.

Drodzy rodzice, Drodzy uczniowie W związku z przejściem placówki w tryb nauczania zdalnego forma konkursu na Najpiękniejszy Stroik Bożonarodzeniowy zostaje zmieniona. Osoby chętne do wzięcia udziału prosimy o przesłanie zdjęć stroików na adres email Pani Moniki Leśniczuk monikalesniczuk@soswrado...

WARSZTATY BOŻONARODZENIOWE

Święta, tuż, tuż...... Uczniowie naszej szkoły od kilku już lat uczestniczą w Integracyjnych Warsztatach Bożonarodzeniowych wykonując piękne ozdoby świąteczne, jednocześnie integrując się z uczniami z innych szkół i świetnie się bawiąc. W tym roku pandemia pokrzyżowała nieco organizację Warsztatów.

OGŁOSZENIE

11.12.2020
OGŁOSZENIE

OGŁOSZENIE

11.12.2020

Informujemy, że od 14.12.2020r. do 25.12.2020r. Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy w Radomsku przechodzi w tryb ZDALNEGO NAUCZANIA. 23 grudnia 2020 - 03 stycznia 2021r. - FERIE ŚWIĄTECZNE. 04 STYCZNIA 2021 - 17 STYCZNIA 2021 - FERIE ZIMOWE.

Komunikat - stacjonarne funkcjonowanie placówki

Od 30 listopada 2020 roku w SOSW im. ks. Jana Twardowskiego w Radomsku zostaje przywrócone nauczanie stacjonarne. Tym samym informujemy, że zajęcia dydaktyczno - wychowawcze oraz specjalistyczne będą realizowane na terenie placówki.

Krajowa Odznaka Jakości

Miło nam poinformować, że otrzymaliśmy Krajową Odznakę Jakości za realizację projektu eTwinning Kartka dla Polski 2020, którego celem było wspólne świętowanie obchodów 102 - lecia Odzyskania przez Polskę Niepodległości. Dziękujemy uczniom i rodzicom, za zaangażowanie i wspólną realizację zadań projektowych.