KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

EGZAMIN ÓSMOKLASISTY 2021

Egzamin ósmoklasisty odbywa się w tym roku od 25 do 27 maja. Wszystkie testy rozpoczynają się o godz. 9:00. 25 maja 2021 r. (wtorek) - godz. 9:00 - język polski - trwa 120 minut (dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi - do 180 minut), 26 maja 2021 r. (środa) - godz. 9:00 - matematyka - t...

NIEODPŁATNA POMOC PRAWNA

Informacja dotycząca zwiększenia działań promujących usługi z zakresu nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego oraz nieodpłatnej mediacji.

HARMONOGRAM SPOTKAŃ Z RODZICAMI W ROKU SZKOLNYM 2020/2021       Tematyka     Termin Prowadzący   WRZES I EŃ Organizacja roku szkolnego 2020/2021.  Spotkanie rodziców z dyrekcją SOSW. Wybór prezydium rady...

Poradnik „Bezpieczna szkoła. Zagrożenia i zalecane działania profilaktyczne w zakresie bezpieczeństwa fizycznego i cyfrowego uczniów”

Ministerstwo Edukacji Narodowej, we współpracy z organizacjami pozarządowymi, innymi resortami i instytucjami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo, przygotowało poradnik przeznaczony dla dyrektorów szkół, nauczycieli, rodziców i uczniów.

PROCEDURY ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA W SOSW

Procedury zapewnienia bezpieczeństwa w związku z organizacją zajęć w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Radomsku zgodnie z wytycznymi Ministra Zdrowia, Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Edukacji Narodowej.

POWRÓT UCZNIÓW DO SZKÓŁ PYTANIA I ODPOWIEDZI

Q&A – Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi w związku z powrotem uczniów do szkół i placówek 1 września 2020 r.

Bezpieczny powrót do szkół. Działania MEN w zakresie organizacji roku szkolnego 2020/2021 w warunkach epidemii.

Minister Dariusz Piontkowski przedstawił opracowane wspólnie z Głównym Inspektorem Sanitarnym, Ministrem Zdrowia wytyczne dla szkół i placówek, które będą obowiązywały od 1 września 2020 r. Mają one zastosowanie do organizacji pracy szkół i placówek, w tym dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi.

Konkurs na najlepsze zdjęcie z wakacji 2020 - wyślij swoją fotkę!

Rozpoczynamy wakacyjny konkurs na najlepsze zdjęcie z wakacji. Zachęcamy Was do wysyłania fotografii z letnich wojaży, tych dalekich i tych bliskich, na zdjęcia z czasu spędzonego nad morzem, jeziorem, w górach, na wsi lub w mieście (i to bez znaczenia czy w dużym, czy małym).

WAŻNE KONTAKTY - PORADNIK

Na stronie http://www.niepelnosprawni.pl wszystko o niepełnosprawności ukazał się poradnik zawierający kontakty do instytucji, organizacji pozarządowych oraz ważne adresy i telefony.

Niezbędnik czytających rodziców

Polecamy odwiedzić stronę Fundacji Powszechnego Czytania, gdzie zamieszczane są informacje o wydarzeniach on line, które mogą ułatwić jak najlepsze wykorzystanie przymusowego czasu w domu.