KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

WAŻNE KONTAKTY - PORADNIK

Na stronie http://www.niepelnosprawni.pl wszystko o niepełnosprawności ukazał się poradnik zawierający kontakty do instytucji, organizacji pozarządowych oraz ważne adresy i telefony.

Niezbędnik czytających rodziców

Polecamy odwiedzić stronę Fundacji Powszechnego Czytania, gdzie zamieszczane są informacje o wydarzeniach on line, które mogą ułatwić jak najlepsze wykorzystanie przymusowego czasu w domu.

Zdrowie psychiczne dzieci i młodzieży – poradniki dla nauczycieli i rodziców

Polecamy Państwa uwadze stronę ORE, gdzie zamieszczone są Poradniki dotyczące promocji zdrowia psychicznego młodzieży.

Dobry start

02.07.2020
Dobry start

Dobry start

02.07.2020

Program rządowy „Dobry Start” to 300 zł wsparcia wypłacanego raz w roku wszystkim uczniom. To inwestycja w edukację polskich dzieci. Pomoc może trafić do ponad 4,6 mln uczniów. Wnioski można składać już od 1 lipca.

Kwoty dotacji na zakup podręczników

Zwiększone o 20 proc. zostały kwoty dotacji celowej na wyposażenie publicznych szkół podstawowych i szkół artystycznych w podręczniki dla uczniów – weszło w życie rozporządzenie Rady Ministrów w tej sprawie. Kwota dotacji na materiały ćwiczeniowe nie została zmieniona.

PAMIĘĆ I KONCENTRACJA

Organizatorzy: High Five School 1 LIPCA 2020 o 18:00 – 19:0015 Zabaw rozwijających pamięć i koncentrację Twoich uczniów i dzieci.

WAKACYJNA SZKOŁA TERAPII RĘKI

W każdy poniedziałek lipca o godzinie 19.00 BEZPŁATNY WEBINAR prowadzony przez instruktora terapii ręki, na którym poruszane będą zagadnienia związane z rozwojem i usprawnianiem małej motoryki.

Informacja o portalu internetowym STRES stworzonym przez Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną w Radomsku

STER stworzony przez Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną w Radomsku to odpowiedź na zmiany w naszej codzienności, które wiążą się z przeniesieniem większości naszych relacji do świata technologii.

Taniec w terapii dziecka.

Bezpłatny webinar "Taniec w terapii dziecka" Transmisja wideo na żywo prowadzona przez: Centrum Edukacyjne Saplings Wtorek, 30 czerwca 2020 o 16:00 – 17:00

Aktywności wspierające integrację sensoryczną.

Bezpłatny webinar Poniedziałek, 29 czerwca 2020 o 19:30 – 20:45 Wykład dla nauczycieli, rodziców, pedagogów i wychowawców.