KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

KOMUNIKAT

Szanowni Rodzice, Drodzy Uczniowie,  Szanowni Państwo Nauczyciele oraz Pracownicy Administracji  i Obsługi

 

W związku z niespotykanym dotąd przyrostem ofiar zakażenia wirusem Sar Cov 2, a także utrzymanymi przez Rząd RP obostrzeniami sanitarnymi w całym kraju oraz nowymi potwierdzonymi przypadkami zachorowań wśród pracowników (w tym także zaszczepionych pierwszą dawką szczepionki Astra Zeneca) i uczniów SOSW, mając na względzie przede wszystkim bezpieczeństwo uczniów naszej placówki, z przykrością informujemy, iż nauka w trybie zdalnym  w SOSW w Radomsku potrwa do 16 kwietnia 2021r.

Zachęcamy do korzystania z zasobów strony internetowej Ośrodka i zamieszczanych tam propozycji zajęć dla uczniów oraz zgłaszania nauczycielom wszelkich problemów i pojawiających się wątpliwości wynikających z niełatwego dla wszystkich, a zwłaszcza dla dzieci i młodzieży trybu pracy.

Państwa Nauczycieli prosimy o utrzymanie regularnego kontaktu z Uczniami i ich Rodzicami, pomoc w rozwiązywaniu trudności i wsparcie w tym trudnym czasie.

 

                                                                                                              Łączymy wyrazy szacunku

                                                                                                              Dyrekcja SOSW w Radomsku