KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

KARTKA DLA POLSKI 2020 - projekt eTwinning

PROJEKT NAGRODZONY KRAJOWĄ ODZNAKĄ JAKOŚCI

 

ZADANIA ZREALIZOWANE PRZEZ UCZNIÓW SOSW W RAMACH PROJEKTU eTWINNING KARTKA DLA POLSKI 2020

 

OPIEKUNOWIE PROJEKTU: 

 

   

 

O projekcie

Kolejna odsłona cyklicznego projektu, w którym chcemy uczcić polskie święto narodowe i 100 lat niepodległości kraju - Narodowe Święto Niepodległości obchodzone 11 listopada. Zespoły tworzą papierowe lub cyfrowe (wykonane w dowolnym programie graficznym) karty z życzeniami dla Polski z okazji tego ważnego święta. Zespoły umieszczą swoje prace (skany lub filmy) w internetowej galerii. W projekcie mogą wziąć udział szkoły z Polski, polonijne oraz zagraniczne.

CELE

Uczniowie doskonalą umiejętności pisania życzeń, komunikowania się w zespole, wyszukiwania faktów historycznych, nauczą się projektować kartkę, poznają prace uczniów z Polski oraz innych krajów europejskich, nawiążą kontakt ze szkołami polskimi za granicą, będą mieli świadomość wagi obchodzenia rocznic narodowych, poznają nowy sposób wyrażania patriotyzmu i różne sposoby myślenia i szacunku wobec postaw uczniów z Polski i zagranicy, zyskają świadomość, że różnorodność postaw i sposobów myślenia ludzi z różnych części świata wzbogaca go, czyniąc go ciekawszym miejscem.

SPODZIEWANE REZULTATY

- publiczne TwinSpace,
- internetowa wystawa prac uczniów na publicznym padlecie
- przeprowadzenie lekcji dotyczących wszystkich zebranych na padlecie życzeń dla Polski,
- podniesienie poziomu świadomości patriotycznej uczniów oraz sposobów wyrażania patriotyzmu przez różnych ludzi
- podniesienie poziomu akceptacji dla różnych postaw i sposobów myślenia,
- rozumienie wagi świętowania rocznic,
- praca z kamerą i umiejętność rozmowy (Skype, Flipgrid),
- poznanie regionów partnerów projektowych dzięki organizowanym wideokonferencjom.

PROPONOWANE ZADANIA

Terminarz:


- do 9.11.2020 r. umieszczenie kartek (filmów) na wspólnym padlecie projektowym; 
- między 9 a 16.11 przeprowadzenie lekcji, na której nauczyciel zaprezentuje kartki wykonane przez innych uczestników i porozmawia z uczniami o współczesnym patriotyzmie; 
- 19.11: publiczna prezentacja padletu projektowego;
- 20-27.11: sprawozdania na TwinSpace i uzupełnienie ankiety.

 

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH DO WSPÓLNEJ ZABAWY

 

REALIZACJA ZADAŃ

 

ZADANIE w ramach projektu eTwinning Kartka dla Polski:

Narodowy Quizizz. Quiz ustawiony jest jako homework, czyli można wykonywać w dowolnym czasie od 9 aż do 15 listopada.
1. Otwórz https://quizizz.com/join w przeglądarce
2. Wprowadź kod gry [65567592] i kliknij "Kontynuuj"
3. Wprowadź swoje imię oraz miasto lub kraj, z którego pochodzisz i kliknij "Dołącz do Gry!"
4. Po otrzymaniu awatara kliknij "Rozpocznij Grę ".

POWODZENIA

Zadanie przygotowane przez założyciela projektu - nauczyciela II Liceum Ogólnokształcącego im. Emilii Plater w Sosnowcu.
 
NARODOWY QUIZ. ŁATWO NIE BYŁO, ALE ZA ROK BĘDZIE LEPIEJ ...  
 
ZADANIA PRZYGOTOWANE PRZEZ PARTNERÓW PROJEKTU.
GRY ONLINE - PUZZLE I QUIZ GENIAL.LY. (KLASA 1a 2a 3a zet).

 

 
ZAJĘCIA ONLINE (TEAMS) - WSPÓLNE MALOWANIE (KLASA 1a 2a 3a zet SPS) 

 

 

KARTKI PRZYGOTOWANE PRZEZ UCZNIÓW SZKÓŁ PARTNERSKICH
Utworzony za pomocą aplikacji Padlet
UCZNIOWIE SPdP w RADOMSKU TEŻ WŁĄCZYLI SIĘ DO DADAŃ .... 

 

WAKELET - ZBIÓR  PROPZYCJI ZABAW INTERAKTYWNYCH DLA UCZNIÓW. UDOSTĘPNIONY PARTNEROM PROJEKTU.

 

 

ZADANIA ZREALIZOWANE WE WSPÓŁPRACY PARTNERAMI PROJEKTU
Storyjumper

 

ZADANIE ZREALIZOWANE WE WSPÓŁPRACY Z PARTNERAMI PROJEKTU
PREZENTACJA GOOGLE

NASZE KARTKI DLA POLSKI

Prace uczniów Szkoły Przysposabiającej do Pracy 
Do realizacji zadań włączyli się również inni uczniowie szkoły realizując zadania na konkurs plastyczny z okazji 11 Listopada

102 Rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości
Konkurs plastyczny dla uczniów SOSW w Radomsku
„Pozdrawiam Cię z okazji Święta Niepodległości".

Zobacz: https://soswradomsko.wikom.pl/wpis/konkurs-z-okazji-11-listopada
Zobacz również relacje na naszej grupie FB Wyjątkowi choć zwyczajni. 

 

SERDECZNIE DZIĘKUJEMY UCZNIOM I ICH RODZICOM

ZA DUŻE ZAANGAŻOWANIE W REALIZACJĘ ZADAŃ PROJEKTOWYCH.

OPIEKUNOWIE PROJEKTU: Małgorzata Ira, Beata Michałek, Małgorzata Piwowarczyk